grisarna i Köpenhamn

Varför blir svenska folket så förvånade när bilder på vanvårdade grisar offentliggörs? Som om det var något nytt och främmande - något som bara förekom utanför Sveriges trygga helyllegränser. Något USA skulle kunna stå för, kanske? Well, welcome to reality. Det pågår på våra gårdar, med alla typer av djurslag (läs: inom den kommersiella uppfödningen) och det är ingen raritet! Det är bara synd att det ska behöva gå så långt och kräva sådana extrema förhållanden för att människor ska reagera. Nu har Scan vidtagit drastiska åtgärder och sagt upp leveransen från ett 40-antal grisfarmar - bland annat från Lars Hultström, som sitter i Scans egna styrelse och är LRF-förtroendeman. Intressant att de högt upsatta männen inom djurhållningen, ofta är de som visar sig vara de svarta fåren? Jag sätter min Muse-dvd på att det snart kommer upp flera saker till ytan; om värphöns, kycklingar och kor.

För att väga upp med något upplyftande; Barack Obama kommer att närva vid Klimatkonferensen i Köpenhamn 9 december. Trots att han, enligt tv4-nyheterna, inte kommer att närvara vid de sista dagarna av konferensen, då de viktigaste besluten skall fattas, och trots att USA endast är beredda att sänka sina utsläpp med 17% (jmfr. EU 20%), så är det här ett stort steg i rätt riktining. Med ett omdiskuterat Nobelpris runt halsen och en hälsoreform att genomföra, måste jag säga att han gör relativt bra ifrån sig. Många anser att det går för långsamt och att han borde rappa på med sina löften om ett nytt, bättre USA, men med tanke på att han idag är en av världens mäktigaste personen och styr världens enda stormakt, så kanske han kan få lite tid på sig. Förhoppningsvis gör han oss inte besvikna. Förhoppningsvis.


Kommentarer
Postat av: Jenny

men det är ytterst få gårdar som ha denna form av vanvård! :o Det är bara det att de gårdar som inte sköter sig syns! Du ska få komma med och titta på hur de SKA ha det när du kmr hem till mig ;) där mår de prima skinka ;) ^^

2009-11-27 @ 12:32:19
URL: http://www.jennyqarlsson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0