och i natt skrevs svensk historia

Just i detta nu har Sverigedemokraterna 5,7 procentenheter och kommer därmed, med största sannolikhet, att bli en del av Sveriges riksdag. Det betyder att ett tydligt främlingsfientligt parti för första gången kommer ha inflytande i svensk politik. Ett parti, i vilket en del partipolitiker har starka eller direkta kopplingar till nationalsocialistiska förenigar och nazistiska partier (bl.a. Nordiska rikspartiet). Ett parti som vill minska invandringen med drygt 90 %.

Drygt 400 000 svenskar har röstat på ovanstående parti. Det har framkommit att människor i min närhet sympatiserar med dem och rent av försvarar dem. Och jag kan inte göra annat än gapa, just nu. Hur tänkte ni nu? Jag är FÖR en DEMOKRATI. Jag är FÖR att människor ska få uttrycka sina åsikter och starta partier. Jag är FÖR att svenska folket ska få rösta in de partier de vill i sin riksdag. MEN! Jag är också FÖR ett mångkulturellt Sverige, ett öppet och solidariskt Sverige där människor hjälper varandra - alla efter sin förmåga. Jag är FÖR en human invandringspolitik och jag är FÖR mänskliga rättigheter. Dessutom är jag FÖR att vi svenskar ska göra allt för att undvika att ett parti som Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Det Lars Ohly gjorde var ett mycket bra exempel på vad som går att göra: Ta avstånd! Är man partiledare för ett parti som starkt tar avstånd från den typen av politik som SD för, då måste vara man tydlig. Och det var han.

Jimmie Åkesson beklagade sig under valvakan över att hans parti, enligt honom, inte fått medverka i debatter och dylikt under valspurten. Vad han inte har tyckts räkna ut själv, är att inget av de partierna, som stod utanför riksdagen innan dagens val fick medverka i debatterna. Media har, som under alla tidigare år, valt att enbart fokusera på de sju största partierna - antagligen av smidighetskäl och inte för att på något sätt utesluta de andra ur valet. Detta är också ett stort argument från dem som stödjer Sverigedemokraterna: Att de inte fått tillräckligt med uppmärksamhet i media (vilket då ska vara "odemokratiskt" etc.). Det är varken logiskt eller faktabaserat - bara desperat.

Imorgon står vi inför ett nytt Sverige. Vi tvingas konfronteras med ett nytt parti, en ny typ av politik och framför allt med effekten av blockpolitik, för lite antirasistisk upplysning bland ungdomar och för fega politiker i de ledande partierna. Imorgon börjar kampen mot en demokratisk lösning och jag kan inte undgå att undra: Hur tänker Alliansen lösa det här?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0